۱۳۹۶ سه شنبه ۸ فروردين - اِثَّلاثا ٢٩ جمادي الثانيه ١٤٣٨
ارسال به دوستان  نسخه چاپی
 کارآفرینی بانوی بوکانی با استفاده از اینستاگرام

پایگاه خبری-تحلیلی زریان؛ نه عکسهای اونجوری میزارد و نه فیلمهای یجوری، اما بیش از 37هزار فالوور صفحه اینستاگرامش را همراهی می کنند و کمتر بانویی را در بوکان می توان پیدا کرد که در این شبکه موبایلی عضو باشد و این صفحه را نشناسد.در ظاهر صفحه ای است عادی مانند هزاران صفحه دیگر در اینستاگرام، اما در پشت آن ابتکاری قرار دارد که توانسته مانع از متوقف شدن چرخهای یک زندگی مشترک دو نفره در این روزهای رکود اقتصادی شود؛ ابتکاری که ثابت کرد می توان تحصیلات عالیه نداشت، در حریم امن خانه هم ماند.

به گزارش زریان، آنچه در این صفحه به نمایش گذاشته می شود، هنرنمایی "لیلی امین پور" بانو جوان بوکانی بر روی کیک وانواع غذاهای لقمه ای  است که تصاویر آن کاربران اینستاگرام را به هیجان می آورد و آنها برای داشتن این کیکها و غذاها در مراسم تولد، عقد یا سالگرد ازدواج خود نمونه هایی را سفارش می دهند.

امین پور سفارشات را معمولا آنلاین دریافت می کند و کسانی که مایل به سفارش هستند عکس کار مورد نظر و شرح سفارش را از طریق تلگرام و اینستاگرام ثبت می کند و سپس سفارش آماده شده خود را  جلوی در منزل تحویل می گیرند.

این بانوی بوکانی  به خبرنگار کردپرس می گوید: ایده بازاریابی در فضای مجای تنها کار خودم ‌بود و  هیچ کس فکر نمی کرد ایده ایی موفق باشد ولی شکر خدا کارم ‌رونق گرفت و با وجود سختیهایی  که در پیش روی من بود توانستم به عنوان یک‌ زن کرد موفق عمل کنم.

امین پور ایده خود را ابتدای با راه اندازی گروه های آشپزی در برنامه های موبایلی چون لاین و وایبر اجرایی کرد که به گفته وی  هر کدام از این گروه ها بیش از 200  تا 300 عضو داشته است.

با رونق گرفتن تلگرام، این بانوی بوکانی کانالی با عنوان " خوشمزه ها با لیلی" راه اندازی کرد و بعد از مدتی صفحه شخصی اش در اینستاگرام را به تصاویر کارهایش اختصاص داد. 

آنچه صفحه اینستاگرام امین پور را مطرح کرده و به کسب و کارش رونق داده است دکوراتری کیک های تولد ومراسمات عقد و نامزدی به سبکی متفاوت است  و به گفته خودش " کم کم تعداد فالوورام بیشتر شد و تعداد سفارشات هم با وجود تعداد فالوورها بیشتر شدند."

امین پور که  به انجام کارهای هنری علاقه دارد، پنج سال قبل هنگامی که ازدواج کرد، علاقه اش را با کار آشپزی گره زده و کاری را آغاز کرد که ابتدا فقط یک سرگرمی بود.

وی می گوید: اولین بار که شروع به کار کردم به عنوان سرگرمی به این کار نگاه می کردم وتنها با وسایل ساده و قالبهایی که در هر خانه ای پیدا می شد کار می کردم  و سفارشهایی چون انواع ژله ، فینگر فود( غذاهای لقمه ای ،با سرو سرد )مرغ و ماهی شکم پر قبول می کردم.ولی کم‌کم علاقه من به کار باعث شد  کار دکوراتری کیک های تولد را شروع کنم.

به گفته امین پور سه میلیون تومان سرمایه اولیه اش در این کار بوده است که بخشی از آن را صرف گذراندن  یک دوره مقدماتی دکور کیک  در شهر اصفهان کرد و بخشی دیگر را  صرف خرید وسایل کرد.

این بانوی بوکانی بعد از کسب مدرک آشپزی، کیک سازی و تر ساز از سازمان فنی حرفه ای و حضور در  تعدادی کلاس آموزشی دیگر، آذرماه سال   ۹۴  کار دکوراتری کیک ها را به صورت مداوم و حرفه ای آغاز کرد.

 همسر امین پور  که به دلیل رکود بازار مسکن دیگر شغلش در حوزه معاملات املاک رونقی ندارد، تنها همکار این بانوی بوکانی در دکوراتری کیک است.

این دو زوج جوان، بخشی از منزل خود را به یک کارگاه کاملا ساده  با جایی متوسط تبدیل کرده اند و آن را به وسایلی چون گاز فر خانگی ،یخچال،  میز کار و .... مجهز کردند و در بین خود تقسیم کار نیز کرده اند؛ همسر امین پور کار زیرسازیها کیک و خود امین پور کار دکاتوری آن را انجام می دهد و  روزانه در کنار تهیه غداهای لقمه ای و انواع دسر برای مراسماتی که گاها پنجاه نفره هستند، سه تا چهار کیک را برای مشتریان خود درشهرهایی    مانند: بوکان، سقز،بانه،مهاباد و گاها ارومیه وتبریز آماده می کند.

موفقیتهای امین پور به وی مجوز آموزش نیز داده است و خودش می گوید: کلاسهای آموزشی من یا به صورت خصوصی برای یک کارآموز است یا به صوت نیمه خصوصی برای پنج کارآموز برگزار می شود. 

به این ترتیب علاقه های یک بانوی جوان در کنار سرمایه ای اندک با همکاری و حمایت همسری جوان و با بهترین استفاده ازفضای مجازی کاری را آفریده که چرخه های یک زندگی دو نفره را می چرخاند.

امین پور که روزگاری علاقه داشت پرستار شود اما در رشته علوم انسانی ادامه تحصیل داد و بعد از گرفتن دیپلم درس خواندن را کنار گذاشت و به کارهای عملی مانند خیاطی،  آرایشگری، کارهای دستی  و عکاسی پرداخت و می گوید در زمینه کار دکاتوری کیک با چالشها و مشکلاتی نیز روبه رو است.

فرهای صنعتی، یخچال های بزرگ، همزن و خمیر گیرهای عالی وسایل ضروی کارکیک سازی است که امین پور از آنها محروم است. از طرفی دیگر وی می گوید: در ساخت کیک از هیچ چیز آماده ای استفاده نمی کند و  خمیر روکش تزیینی کیک نیز دست ساز است و این هم سخت است و هم وقت گیر و از این امر به عنوان   بزرگترین چالش در کارش یاد می کند.

 رقیبان دیگر چالش این بانوی بوکانی است، رقیبانی که به دنبال راز موفقیت امین پور هستند و ناتوانی در کشف این راز سبب شده که به وی پیشنهاد کار در کارگاه های قنادی مجهز با چند شاگرد را بدهند، وی می گوید: از آنجا که در این کارگاه ها کمیت بر کیفیت ارجعیت دارد، ازپذیریش این پیشنهادها خودداری کرده ام.

در روزهایی که نسل جوان با تحصیلات عالیه در انتظار استخدامی در بخش دولتی هستند، امین پور می گوید: مدرک گرا نیست و اگر برای جوانان فرصت استخدامهای دولتی نیست بهتراست برای به وجود آوردن شغل مورد نظر خود همت کنند.

  این بانوی کارآفرین معتقد است که هر شغلی قابل ستایش است و جوانان می توانند از شغلهای ساده و شغلهایی که که دوست دارند شروع کنند.

وی که علی رغم سرمایه کم و امکانات محدود اجازه نداد ناامید شدن بر انگیزه اش چیره شود و در استفاده از فضای مجازی دست به خلاقیت زد، می گوید: کارآفرینی و خلاقیت یعنی انگیزه  داشتن و ثابت قدم بودن است./

 گزارش از حسن معروف پور؛ کردپرس

تاريخ: ۱۳۹۵/۱۰/۲۰

26بهمن ماه

11اسفندماه رونمایی شد

نظر کاربران
نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:


آخرین اخبار   











صفحه اصلی   |   نمایش گالری   |   گالری عکس   |   مهاباد   |   مشروح اخبار   |   بوکان   |   سقز   |   اخبـــار   |   کوردانه   |   پیرانشهر   |   درباره ما   |   ارتباط با ما   |   ورود
تمام حقوق سایت متعلق به وب سایت زریان می باشد. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.

طراحی و اجرا توسط: وب باکس پورتال